Doel bereikt! Sierra Leone!

Vandaag is dan eindelijk de aankomstdag aangebroken. Om 8.00 uur vertrekken we met een goed ontbijt achter de kiezen. Om 10.00 uur komen we bij de grens aan van Sierra Leone. Guinee uit gaat heel vriendelijk. Bij de grenscommandant worden we op zijn kantoor uitgenodigd. Hij heeft ook in Europa gewerkt en is vooral benieuwd of we wel goed behandeld zijn, we moeten zeker zijn land vaker bezoeken. Hij heeft gelijk, een echt gastvrij land. Toch was het voor de grens nog weer een pittig stukje. Maar opeens 10 km voor de grens begon het prima asfalt, gefinancierd door de Europese Unie!

We ontmoeten Sander de Kramer rond 11.00 uur en het is direct feest, vele mensen van de Sunday Foundation zijn aanwezig om dit te vieren. We gaan in escorte naar de school, een eigen enthousiaste fanfare gaat voorop, prachtig !!

De hele meisjesschool is dolenthousiast. Daarna gaan we de bus wegzetten en ontspannen in een heerlijk helder stromend riviertje, waarna we worden getrakteerd op een Afrikaanse maaltijd, rijst met een saus van casave bladeren, heerlijk.

Er moet nog wel weer gewerkt worden, de kampeerbus moet weer omgebouwd worden tot schoolbus. Toch met 7 man een halve dag werk, we hebben het er graag voor over.

Morgen ronden we de laatste werkzaamheden aan de bus af.