Om 5.50 uur staan we alweer op en om 6.20 uur gaan we op pad naar de grens met Senegal. ’t Is maar een kleine 40 kilometer, maar uitsluitend zandpad met hier en daar grote kuilen. Twee uur lang gaat het hobbel-de-hobbel, ondertussen komt de zon prachtig op en zien we veel vogels, hier en daar wrattenzwijnen en een oversteekplaats voor krokodillen. Die zien we helaas niet. Wel een parkwachter waar we voor 5 Euro een toegangskaartje moeten kopen. Voor een bus en 8 personen vinden we dat waar voor ons geld.

De formaliteiten aan de Mauritaanse grens gaan vrij snel en soepel, na een klein uurtje kunnen we verder. We steken de brug over van de Senegalrivier, een degelijk bouwwerk met scheepssluizen erin en komen dan aan de Senegalese kant van de rivier. Hier moeten we ook langs de politie en de douane en zoals verwacht krijgen we hier problemen met de leeftijd van de bus. Te oude voertuigen mogen officieel het land niet in en onze bus is 23 jaar oud. Vrij onbegrijpelijk, want de helft van het wagenpark in dit land is minstens even oud. Maar goed, een ontheffing is ons de vorige keren ook gelukt, dus we gaan er weer voor. Zoals bij elke grens staan hier ook weer ritselaars, fiksers, geldwisselaars, simkaartverkopers en kinderen die hopen op een cadeautje. Deze keer duurt het erg erg lang voordat het is geregeld, maar om half vijf ’s middags is het dan eindelijk zo ver. In de tussentijd hebben we een hangdag op de parkeerplaats bij de grens achter de rug. En we hebben ook maar alvast een extra gevulde tomatensoep gemaakt die we op de parkeerplaats alvast lekker met zijn allen opeten.

Om half vijf vertrekken we dan eindelijk van de parkeerplaats en rijden we nog anderhalf uur Senegal in, om te eindigen bij de Zebrabar. Een mythische plek voor ons, want ook in 2017 en 2020 hadden we hier al willen overnachten, maar is dat telkens niet gelukt. De Zebrabar maakt de verwachtingen waar, het is een prachtige camping aan zee, met wifi, met warme douches, en met meer avontuurlijke Europeanen met Landrovers, 4×4 offroad trucks (mensen met veel geld ????) en weer eens een koel biertje, na Mauritanië, waar alcohol verboden is. Fris gedoucht hebben we een heel genoeglijke avond op het terras met een biertje bij een heerlijk temperatuurtje. Life is good!!!