Om 07:00 zijn we vertrokken uit Rossum. Na een kop koffie en krentewegge, en uitgezwaaid door familie, vrienden en bekenden rijdt de Oude Dibuzz weg uit Rossum. De eerste halte is Rotterdam, een symbolische tussenstop bij het oude hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn.

De Beatbuzz geeft ons een afscheidsgroet vanaf de brug over de rondweg bij Oldenzaal. Om 9.45 uur komen we aan in Rotterdam, waar we worden ontvangen door Sander de Kramer en Hugo Borst van de Sunday Foundation. Jan Fens, een vriend van Sander, geeft ons nog een paar heerlijke stukken vlees mee voor op de barbecue, al voorbereid en gemarineerd door een andere bekende Rotterdammer, chef-kok Herman den Blijker.

We staan met onze bus midden voor Hotel New York, een historische plek in Rotterdam. In de jaren 50 van de vorige eeuw vertrokken hier de schepen van de Holland Amerika Lijn, vol met emigranten hopend op een mooie toekomst. Hopelijk kunnen wij met onze bus en ambachtsschool de toekomst in Sierra Leone een beetje mooier maken.

Om 10.30 uur worden we uitgezwaaid en vertrekken we zuidwaarts. De reis door België en het noorden van Frankrijk verloopt vlot. Bij Parijs staan we even in de file, maar al vrij snel kunnen we verder en volgen we de borden richting Bordeaux.

In de buurt van Orléans combineren we de drie kwartier verplichte rust van onze chauffeur Frank met een barbecue en laten we ons de bavette van Jan Fens goed smaken!